2010-12-09 21:35 #0 av: Carina-J

"Månadens haflingerbild -november 2010", med temat "mys" vanns av Poison-heart! Här kommer en artikel om henne och hennes haflinger.

 bild2.jpg

Då fick jag återigen chansen att skriva en liten artikel om mig och mina haflinger! Jag har i dagsläget två stycken haflinger: Wildkönig (Wille) f. 1992 som vi har haft i över 11 år. Han är e: Wildhüter och u: Luna 320. Wille är en underbar häst som fått bära många osäkra ryttare genom åren, inte minst barn. Många är vi som har charmats och blivit förtjusta av denna otroligt trevliga och säkra häst som aldrig backar för något. Han är den som går först förbi läskiga saker utan att tveka och har på så sätt varit väldigt användbar när jag har ridit på honom med Havanna som handhäst eftersom hans trygga sätt smittar av sig. Nu under vintern blir det mest skogsridning, trickträning och en och annan pulkatur efter honom! Annars blir det lite dressyr på lägre nivå. Hoppning har han aldrig varit intresserad av och med tanke på att han inte är någon ungdom längre så vill jag göra det som han tycker är roligast!
 
Sen har jag ju mitt ungsto Havanna. Hon är f. 2008, e: liz. Weltwind u: Hurricane. Havanna är en pigg och härlig krabat som tycker det mesta är roligt. Hon är glad så länge hon får vara med och göra roliga saker. Sen om bild3.jpgdet blir tömkörning, promenader eller något annat spelar ingen större roll. Hon är väldigt lyhörd och lyssnar otroligt bra, även om hon ibland har helt andra åsikter om hur saker ska göras. Jag tror att hon kommer bli en utmärkt körhäst och tanken var att hon skulle köras in denna hösten, men sen kände jag att jag ville vänta lite tills hon mognat mer. Tanken är också att hon ska westernutbildas så småning om. Hon har visat sig ha hopptalang, då hon har hoppat över stängsel och självmant hoppar över träd och gärdesgårdar i hagen, men jag får nog göra henne besviken då jag inte är någon hoppryttare!
 Avla på henne är ju något jag också har tänkt, men jag vill i första hand få en någorlunda utbildad ridhäst, så vid 4 års ålder kan det bli lagom att betäcka.
Just nu förbereder vi inför våren och sommarens stora höjdpunkt: Inridning! Därför blir det en del sadelträning, hänga över henne och andra saker som är bra att träna på innan.
 
I framtiden hoppas jag på att ha en egen gård och kunna föda upp haflinger i mindre skala. Jag får inte nog av denna trevliga och användbara ras!
 
Detta var lite om mina haflinger och vad vi sysslar med!
 
Patricia Ek

Fotografer: Elin Svensson och Sandra Ek (med tillstånd)