Trevlig midsommar!
Önskar er alla en trevlig midsommar och bjuder er här på ett recept på en makalöst god ananaspaj. Så lätt att göra, så t o m den ovane vågar sig på den.
**Ananaspaj
**4-6 portioner
**Pajdeg:
**150 gr smör eller margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Blandas (med händerna) till en deg.
Fyllning:
1 ägg vispas med
1 dl socker och
1 tsk vaniljsocker
500 gr avrunnen ananaskross och
1 dl cremé fraiche blandas i.
Tryck ut pajdegen i en smord pajform med hög kant.
Häll fyllningen i formen.
Grädda i 170 grader i 40 minuter.
Servera med glass, vispad grädde eller vaniljsås.
Ett tips ifrån mig för en mer lättarbetad pajdeg; värm gärna smöret lite i micron så blir pajdegen mjuk och lättjobbad.
~Livet är som en cykel. Slutar man trampa faller man av!~
Hoppas alla hade en riktigt trevlig midsommar!
För er som inte firar en midsommar på äkta "dalkarlsvis" så kommer här lite bilder från midsommarfirandet i min by.
Enligt gammal tradition lövas majstången och reses midsommardagen. Spelmän från byn spelar fiol, dragspel och gitarr under hela proceduren.
Efter själva majstångsresningen är det dans i bystugan till framåt småtimmarna.
På denna bild kommer midsommarföljet med girlangerna tågandes till bystugan. Girlangerna har bundits tidigare under dagen. Spelmän går i täten och nu under senare år har vi även haft hästar med i tåget.
~Livet är som en cykel. Slutar man trampa faller man av!~