Månadens haflingerbild

Vinnare ”månadens haflingerbild” april 2010

2010-05-17 19:56 #0 av: Carina-J

”Månadens haflingerbild –april 2010”, med temat ”fart och fläkt” vanns av Anna Lewin! Här kommer en artikel om henne och hennes turridningsföretag.

hovturne.jpg 

Hejsan! 

Eftersom jag legat sjuk ett tag och högsäsongen samtidigt dragit igång så kommer här en liten kort artikel om ett evenemang som vi är med och anordnar för 3:e året i rad, nämligen: Hovturnén 2010! http://www.hovturnén.se/ 

Det här är nog en av de största saker som vi hittills har varit med och arrangerat. En kall novemberdag 2007 ringde en viss Wille Crafoord till mig och undrade om jag hade lust att vara med och göra en "Hovturné" till sommaren. Som vanligt sa jag "Visst, inga problem!" och tänkte inte mer på det. Några månader senare ringer han igen och säger att han spikat artister - Arja SaijonmaaTina Ahlin och musikerna Morgan Ågren och Gustav Hjelm och undrade om jag tänkt ut någon bra rutt med spelställen inom rimliga ridavstånd. Så var det till att sätta igång och jobba igen! 
Det hela resulterade till slut i den underbart roliga, omtumlande och oförglömliga "Hovturnén 2008" som sedemera resulterade i att det blev en Hovturné även 2009 med Monica Silverstrand och Mikael Samuelsson som Willes gästartister, tillsammans med musikerna Jonas Sjöblom och Olle Linder.

hovturne2.jpg 

Hovturnén ur vår synpunkt går ut på att frakta alla artister, på hästryggen, från spelplats till spelplats. 2009 red vi under 7 dagar (varav en vilodag) Söderåsen runt - en sträcka på ca 8 mil. Vi startade hemifrån Konga gård och red till Knutstorps borg där första spelningen gick av stapeln. Dagen därpå utgick vi därifrån och red vidare upp till Stenestad där vår andra spelning var inplanerad och så fortsatte dagarna via Klöva Hallar, Tomarps Kungsgård, Herrevadskloster och så sista dagen - en etapp på 2 mil för att komma hem till sista spelningen i Konga kyrka.

hovturne3.jpg 

2010 rider Lill Lindfors och Staffan Hellstrand med Wille ut på turné tillsammans med musikerna från 2009.
Vi kanske ses i sommar? 

Vänliga hälsningar
Anna Lewijn 

Söderåsens Turridning
Konga gård 1265
260 23 Kågeröd
070-3729201, 0413-543343
www.turridning.se, info@turridning.se

 

~Livet är som en cykel. Slutar man trampa faller man av!~

 

Anmäl
2010-05-17 20:05 #1 av: Tyrolare

Det här vänner... kallar jag HAFLINGER REKLAM...........Skrattande

Så himmla bra!

PS Hoppas du mår bra nu och att sommaren blir super bra och att vi ses....... har planer på att titta förbi och hälsa på dig och Lingon!! DS

Anmäl
2010-05-18 21:13 #2 av: AnnaLewijn

Mår hyfsat nu iaf så jag är igång och jobbar igen.

Du är mer än välkommen att hälsa på mitt lilla monster till Lingon!

Hon var så snäll förra året, men med muskler, kondition och förståelse för arbetet och vad ridningen innebär har det kommit en enorm portion livsglädje som sprutar åt alla håll. Även som en del krumbuktsprång med kunder på ryggen...Glad

Sen gör hon livet surt för alla i hagen om hon inte får göra av med energin på arbete, retas och tetas som värsta småsyskonet, men ett riktigt charmtroll!

Anmäl
2010-05-18 23:40 #3 av: Tyrolare

Kan tänka mig det. Redan som föl var hon ett energiknippe och skulle vara med över allt!Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.