Månadens haflingerbild

Vinnare ”månadens haflingerbild” mars 2010

2010-04-04 23:18 #0 av: Carina-J

”Månadens haflingerbild –mars 2010”, med temat ”skojfriskt” vanns av Patricia Ek! Här kommer en artikel om henne och hennes hästar.

bild1.jpg

Mitt namn är Patricia Ek och jag är bosatt strax utanför Grebbestad. Här har vi eget stall, som mina och syrrans står i; en haflingervalack, ett haflingersto och ett nordsvenskt sto.
    Haflingerintresset har funnits i familjen sedan 1996, då vi köpte vårat första sto, Luna 320. Tre år senare köpte vi även hennes då 6-åriga son, Wildkönig (Wille). När jag hade vuxit ut min shettis, var jag ivrig att äntligen börja rida Wille! Men det gick inte helt smärtfritt. Jag var en envis 11-åring som prompt skulle rida på honom, och efter många avkastningsförsök började jag lära mig att tukta honom. Han såg ju sin chans när en liten tjej skulle försöka sig på att rida honom.
   Då visste jag inte vilken stor betydelse han skulle komma att få för mig. Han har lärt mig otroligt mycket!
 
I februari 2009 köpte jag mig min egen haflinger, stoet Havanna. Jag var helt på det klara med att jag ville ha mig en till haflinger. Det är en underbar ras som passar till allt! Sen har de en stor portion humor och förmåga att tänka själva.
Jag har redan hunnit visa Havanna på både riks och sommarpremiering, och det märks redan att hon tycker om att åka runt och komma till nya ställen! Hon trampar rätt in i transporten och väntar på att få åka iväg.
I sommar bär det iväg igen mot åtminstone en visning. Det ska bli spännande att se hur hon utvecklats!
 
Haflingerhälsningar från
Patricia, Wille och Havanna.

bild2.jpg

~Livet är som en cykel. Slutar man trampa faller man av!~

 

Anmäl
2010-04-05 21:34 #1 av: Tyrolare

Grattis Patricia!

Roligt att läsa om dig och dina haflinger, du började med haflinger samma år som vi.Glad

Lycka till med dem och med Havanna till sommarens visningar.Glad

Pia

Anmäl
2010-04-05 22:09 #2 av: Poison-heart

Tack!

Ja det ska bli mycket spännande :D

Anmäl
2010-04-06 23:30 #3 av: AnnaLewijn

Vad kul att du skriver att haflinger har humor och förmåga att tänka själva. Upplever det dagligen, men jag tror folk har svårt att förstå det. De har sådana enorma personligheter och ibland riktigt lyser det j-skap ur ögonen på de små änglarna! Oskyldig

Lycka till i sommar!

Anmäl
2010-04-11 12:27 #4 av: Poison-heart

Eller hur! Haflingern är väldigt rolig att jobba med tycker jag.

 

Tack så mycket ;D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.