Månadens haflingerbild

Vinnare ”månadens haflingerbild” februari 2010

2010-03-16 12:15 #0 av: Carina-J

”Månadens haflingerbild –februari 2010”, med temat ”vinter” vanns av Anna Lewin! Här kommer hennes artikel, där hon beskriver livet som hästföretagare.

haflinger.jpg

Jag heter Anna Lewijn och driver sedan 2005 Söderåsens Turridning i Skåne, www.turridning.se

Jag har alltid älskat hästar och har väl sysslat med lite allt möjligt från hoppning, western till trav och brukskörning. Jag brukar säga att jag kan lite om mycket och är proffs på skogsridning! =) 

Innan jag stötte på Söderåsens Turridning hade jag knappt inte sett en haflinger och visste absolut ingenting om dem, men efterhand som jag lärt känna rasen växer den mer och mer. Det är en ras som är lika "envis och tjurskallig" som jag är så vi passar riktigt bra ihop! 

För tillfället har jag 10 underbara haflinger och en nordsvensk i min flock. Turridningen var nystartad när jag började hjälpa till och rida igång hästar inför deras andra säsong. Efterhand som tiden gick fick jag ta några turer och till slut var det jag som var huvudguide. Efter några år som anställd skötte jag väl det mesta utom pappersarbetet och dåvarande ägare tyckte att jag skulle ta över hela verksamheten. Efter en hel del våndande bestämde jag mig för att ta chansen och kasta mig in i egenföretagandets djungel!

Det blev en mycket hårt arbete, långa kvällar, helgjobb och ingen sommarsemester direkt. Men nu efter 5 år så börjar det snurra på ganska bra, jag har hjälp av 3 tjejer som hoppar in och jobbar på helger och lov och jag har även möjlighet att ta ledigt några veckor under sommaren. ronja.jpg

Ronja som poserar så vackert med mig på ryggen är en underbar men mycket envis dam. Orsaken till den häftiga posen är att vi vill åt olika håll och bildresultatet är hennes sätt att tala om att hon minsann inte tänker gå från de andra hästarna utan strid!

Men efter några snygga bilder så vann jag till slut... =) 

Vänliga hälsningar
Anna Lewijn 

Söderåsens Turridning
Konga gård 1265
260 23 Kågeröd
070-3729201, 0413-543343
www.turridning.se, info@turridning.se

 

~Livet är som en cykel. Slutar man trampa faller man av!~

 

Anmäl
2010-03-16 19:14 #1 av: Shoshone

Vilken intressant läsning!Skrattande Då måste det vara dej jag träffade på ett seminarie uppe i Kalix för några år sedan :)

Verkar vara ett kanon jobb du har :D Jag önskar fortsatt lycka till :)

//Jessica

Anmäl
2010-03-17 15:50 #2 av: Carina-J

Ja, lycka till med ditt företag Anna! Du gör verkligen fin reklam för haflingerrasen.

~Livet är som en cykel. Slutar man trampa faller man av!~

 

Anmäl
2010-03-17 16:15 #3 av: Tyrolare

Så kul att läsa lite om ditt företag. Lycka till!!!

Fin reklam för Haflingerrasen..............................Glad

Anmäl
2010-03-24 10:52 #4 av: AnnaLewijn

Tack så mycket allihop!

Jag gör mitt bästa för att visa upp haflingerns härliga sidor. De flesta blir faktiskt mycket positivt överraskade efter en tur. Att de har så mycket lugn och power trotts sin litenhet.

#1 det var mycket trolig mig du träffade i kalix på Skogshästens seminarium. Det var en härlig helg!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.