Min haflinger

Min haflinger

2010-02-24 11:54 #0 av: Carina-J

I denna tråd har vi medlemmar på ”Haflinger i Fokus” möjlighet att presentera våra haflinger med både text och bild.

Välkommen in med ditt bidrag!

Observera dock, att tråden inte är öppen för presentation av hingstar tänkta för avel. De har en egen tråd.
Skicka in bidrag till den om du vill presentera din avelshingst.

~Livet är som en cykel. Slutar man trampa faller man av!~

 

Anmäl
2010-02-25 14:43 #1 av: Poison-heart
wille.bmp

Okej, då går jag först ut att presentera mina två :)

Wildkönig, f.1992 e: Wildhüter u:Luna

Honom köpte vi 1999 och han har varit i våran ägo sedan dess. Han är lugnet själv! Världens mysigaste och mest pålitliga häst. Han bryr sig inte om det dundrar förbi en lastbil i 120.

Trots att han har haft fång så hoppas jag på att han ska ha många år kvar!

Anmäl
2010-03-06 15:20 #2 av: Carina-J

Här kommer en presentation av en av våra haflinger Rocca Bella född 2003 e. Skovlygårdens Watzespitz 19 u. Romys Samba. Med på bilden är hennes bästa kompis, vårt ungsto Caramelle av shetlandsras.
Rocca Bella har hjälpt till att ta hand om Caramelle från första stund, och är både extramamma och storasyster åt henne. Ett omaka par kanske, men de är väldigt söta ihop.

Rocca Bella skulle blivit en väldigt bra mamma, men tyvärr har hon ringa avelsvärde. Hon har både svarta fläckar, utbredd stickelhårighet och tre vita hovar/ben. Och hon är stor, ca 150 cm. Allt detta har gjort att vi valt att inte visa henne på premiering, trots ett mycket bra steg i både skritt och trav. Hon ska ju ändå inte bli något avelssto.

 Rocca Bella är väldigt snäll, full av upptåg som sin mamma, och vill alltid vara alla till lags. En mycket trevlig, go' och glad haflingertös.

~Livet är som en cykel. Slutar man trampa faller man av!~

 

Anmäl
2010-03-06 18:37 #3 av: LillaMonstret

Här kommer en presentation av min haflinger Wilde.

Helgaklinten Wilde född 2004

e.Skovlygårdens Watzespitz 19

u.Miranda

Wilde är en häst som är trevlig att hantera och som alltid vill vara med och se vad som händer. Jag köpte honom när han var 2år av Sofia Olsson som då bodde granne med oss. Hon har nu flyttat och föder upp Haflinger på annat håll. (http://helgaklintenshaflinger.dinstudio.se)

Jag har alltså känt Wilde under hela hans liv, första gången jag träffade honom var han bara några timmar gammal... Glad

Han har alltid varit extemt social men när han var runt 4-5år blev han väldigt "unghästig" och var riktigt svår att förstå sig på. Efter att vi provat olika tränings metoder så kom vi av en slump i kontakt med Ewa Angantyr som håller på med bla Parelli Natural Horsemanship. Det blev vändningen och sen vi började träna för henne så har hans beteende och sätt att vara blivt mycket bättre.

Han tränas alltså enligt PNH men även AR. Han är väldigt envis och försöker alltid ta tillfället att ta över och bestämma men genom PNH så är det inget stort problem längre.  

Jag är väldigt stolt över honom, just för att han är som han är. Han är inte rädd för nåt särsklit, han är enkel att hantera (om man kan PNH vill säga) och han är allmänt trevlig och är bara sig själv helt enkelt Glad

Han är också inkörd men pga att han inte kan behärska sig framför vagnen och mitt bristande intresse så körs han ingenting just nu.

Skulle kunna skriva hur mycket som helst om honom och har massor med fina bilder..men jag avslutar med EN bild Skrattande

Anmäl
2010-03-06 23:55 #4 av: Poison-heart

Oj bilden funkade inte på Wille så jag skickar en ny :)

Han e en tjocksmock på bilden iof

Anmäl
2010-03-07 00:08 #5 av: Poison-heart

Haflinger nummer två är mitt kära sto Havanna. Hon är e: liz. Weltwind och u: Huricane ue: liz. Buchberg och hon är f.2008.

En trevlig dam som är väldigt social och vill ha mycket närkontakt. Hon blir nöjd när hon får jobba så jag misstänker att jag har en arbetsmyra här :)

Hon ska bli min kör och westernhäst och förhoppningsvis avelssto.

Anmäl
2010-03-19 21:13 #6 av: Tyrolare

Jag får väl välja en i högen........ och det får väl bli gammla Ondula som vi tog bort för några veckor seda, hon blev 24 år.

Ondula var min första haflinger och vi köpte henne 1996 några månader innan vi flyttade tillbaka till Sverige.

Jag hade efter en semester i Österrike förälskat mig i haflinger och bestämt mig för att "en sådan" skulle familjen ha. Hade inte en aning om hur det senare skulle utveckla sig till en hel drös och uppfödning av haflinger. 

Ondula blev stommen i stallet och även en populär ridkompis. Det spelade ingen roll var i skogarna vi var, hon hittade alltid hem. Varken älg, rådjur eller andra små skogstroll skrämde Ondula, hon bara fnyste och traskade vidare.

Ondula älskade att vara dräktig och få föl. Det lyckades oss aldrig att vara med vid fölningen, hon väntade helt enkelt till alla var ute ur stallet om så bara i tio minuter och plopp så stode det en liten fölis i boxen........ Föl det var det bästa Ondula visste och hon styrde med hård uppfostrande hande både sina egna och andras ungar.

Humor saknade hon inte............ vi saknr henne nu! bilden visar henne med det sista fölet som naturligtvis fick namnet Ondulein "lilla Ondula"...........

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.