Allmänt

Gratis foderstatsprogram

2010-01-23 16:19 #0 av: Carina-J

Om du har analyserat ditt grovfoder så kan du nu räkna ut rätt foderstat till din häst genom det foderstatsprogram Hippocampus tillhandahåller helt gratis på sin hemsida.

Hippocampus är ett hästforsknings- och informationscentrum vid SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) och SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt). På deras hemsida http://hippocampus.slu.se/ kan du, förutom deras foderstatsprogram, även hitta information om forskning kring häst vid SLU och SVA.

Foderstatsprogrammet hittar du under rubriken "Hästens foder", eller använd denna direktlänk:  http://hippocampus.slu.se/hastens_foder/foderstatsprogram/enter.cfm 

Detta foderstatsprogram är baserat på de allra senaste rönen från forskningen om hästens foderbehov, och uppdateras löpande i takt med forskningens framsteg.

Och du, de vill gärna att man skickar informationen vidare till andra hästägare om denna möjlighet att helt gratis kunna räkna ut rätt foderstat till sin häst! 

Källa: Hippocampus hemsida

~Livet är som en cykel. Slutar man trampa faller man av!~

 

Anmäl
2010-01-23 21:22 #1 av: Eldfuxen

Jag gillar Hippocampus! Så oändligt mycket enklare än att sitta och räkna foderstaterna för hand! Speciellt när man har flera hästar med olika behov. Ja, det är förstås bra även för den som har en häst.

Sen finns det en funktion på sidan också, när man ska beräkna hästens behov, där man kan beräkna dess vikt också. Väldigt bra! Mina hästar hade lägre "normalvikt" än jag trodde. Glad

Anmäl
2010-01-28 19:14 #2 av: MegN

Ja, då är det bara att leta fram höanalysen då... Fast jag hade ju sån tur att jag har en väninna som är foderstatsexpert (hon arbetar med hästavel) - hon tog min höanalys och gjorde en färdig foderstat åt mig.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.