Månadens haflingerbild

Vinnare ”månadens haflingerbild” december 2009

2010-01-15 12:54 #0 av: Carina-J

”Månadens haflingerbild –december 2009”, med temat ”julstämning” vanns av Jessica. Här kommer en artikel om henne och hennes hästar.

 artikelbild.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jessica heter jag, är 24 år och bor 4 mil norr om Örebro men detta året går jag en utbildning i Linköping så jag bor där i veckorna.

Jag har två haflingerhästar varav min mamma står som ägare på den ena och jag på dennes avkomma.

Shoshone 451 E:Harras 10 U: Saffi 344

Nygårds Nanghial E: Liz.352/T Nachtmann 32 U: Shoshone 451

När vi betäckte Shoshone fanns det en dröm i mig om att få en hingst, vilket man knappt vågade orda med tanke på att 85% av allt hästfolk i Sverige verkar vilja ha stoföl. Klart att jag någon gång vill ha ett sto undan Shone men än är hon inte lastgammal.Flört

Anledningen till denna hingstdröm handlar inte om avel på något sätt utan kommer nog ursprungligen ifrån mitt stora NH och frihetsdressyr- intresse där jag blivit väldigt insatt i hästen som flockmedlem och detta otroliga språk den använder. Så därför är drömmen att få jobba med en hingst, för att få mer insikt i vilken roll han egentligen har och för att få utplåna alla felaktiga rön i min omgivning om att hingstar är livsfarliga varelser.

Sist men inte minst är drömmen att få träna en häst med lite mera "Power".Skrattande

Tack för mej! //Jessica, Shoshone & Nanghial

~Livet är som en cykel. Slutar man trampa faller man av!~

 

Anmäl
2010-02-01 11:31 #1 av: afffie

Va härligt, vilka visioner! *kramar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.