Utställning/premiering

Svensk representation?

2009-09-22 21:38 #0 av: Carina-J

Vill du och din haflinger vara med och representera Sverige vid Världsutställningen för haflinger 2010, Fohlenhof Ebbs, Österrike?

Naturligtvis ska Sverige delta med hästar; unghästar, ston, eller hingstar.
Nu är det upp till dig! 

Från onsdag 2 juni till söndag 6 juni 2010 är det Världshaflingerutställning i Ebbs, Österrike. Du kommer att visa din häst inför en internationell publik, inkl. en hel buss (eller fler) med svenska supportrar.

Samla papper på härstamning och utställnings/premieringsmeriter och fatta telefonen eller tangentbordet NU!

Du kan gå in på www.haflingerworldshow.com, där finns information på tyska. Går du in på www.haflinger-tirol.com så finns information både på tyska och på engelska. 

Litet, preliminärt arbetsschema 
Vid första tanken är det hästar som passar i generationsuppställ och hästar som passar i avkommegrupper. Det avser både ston och hingstar. Mindre haflingerländer, t.ex. Sverige, kan ställa ut hästar "individuellt". Sverige kan även ställa egna grupper i såväl generationer som avkommegrupper. 

Det är svårt för dig att veta om din häst passar in i någon grupp, därför; samla ihop papper på härstamning och premiering/utställningsmeriter och skicka till adressen nedan. Vi kommer att få hjälp från Världshaflingerförbundet att ta ut lämpliga hästar.

Vid Världsutställningen visas hästarna på "trekant". Känner du dig osäker på om du vill eller kan visa din häst vid handen, inför en "jättepublik"? Lugn, du kommer att få hjälp, först och främst att lära dig hur det går till. Är du fortfarande osäker kommer någon i gänget att visa din häst åt dig.

Naturligtvis ska vi hålla nivån på hästarna så hög som möjligt.  Lämpligt är nog att börja fundera vid "40 poäng på svenska". Är din häst bedömd på något annat vis får vi titta litet på det. Beträffande % inkorsning är det Världshaflinger-förbundets definition som gäller.

Ekonomin då? Utgångsläget är att alla betalar sina kostnader. Det betyder att om en häst från Sverige deltar betalar ägaren själv alla kostnader. Om t.ex. fem hästar deltar så ser vi till att hjälpas åt med transporten och då börjar kostnaderna sjunka rejält.

Anmälningsavgiften är 150 Euro. Anmälan måste vara arrangören tillhanda senast sista januari 2010. Föl till anmälda ston kan anmälas senare. Betalning ska vara arrangören tillhanda senast 1 april, först då gäller anmälan.

Intresserad? Hör av dig! 

Och du... inga frågor som ställs är dumma. De som inte ställs, kan möjligen vara dumma. 

Information: Yngve 070-6259606, 0240-695027 eller classichaflinger@hotmail.com.

Hästpapper för Världsutställningen skickas till:
Yngve Thorné
Skattlösberg 14
770 12 Sunnansjö. 

Läs propositionen noga, - och flera gånger!

Proposition på tyska   Proposition på engelska

Artikeln skriven av Yngve Thorné

~Livet är som en cykel. Slutar man trampa faller man av!~

 

Anmäl
2009-10-04 20:15 #1 av: YngveTH

Som det ser ut just nu så är det fyra hästar som visat intresse att delta. Eller rättare sagt deras hussar och mattar. Två ston och två hingstar.

Tänk vad roligt om stona kom hem dräktiga !!!

/ TH

Anmäl
2009-10-06 16:24 #2 av: Tyrolare

Se där ja........... så roligt!

Från STH är det också en grupp som är intresserade men kraven för tyrolarna är skyhöga för att deltaga på en Världsutställning.

Världsklass med minimum kårade runt 75p och uppåt samt uttagning av vår avelsledare, vilket sker på STHs kåring till våren.

Här glider man inte in på ett bananskal direkt............. Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.