Allmänt

REA PÅ HAFLINGERBÖCKER

2018-01-18 19:13 #0 av: Carina-J

Nu rear jag alla mina haflingerböcker – utom den senaste Haflinger i Sverige införda i Riksstamboken 1988 - 2016. Den kommer jag aldrig att rea, har inte många ex. kvar.

Dessa reas:
1. Haflingerrasen i Sverige : 35 år i nöd och lust av Britta & Kerstin Dreborg. 2006.
37 kr + frakt

Allt du vill veta om haflingern i Sverige från det den första haflingern satte sin hov på svensk mark till och med år 2005. På 120 fullmatade sidor och med 100 foton, många av dem aldrig tidigare publicerade, kan du följa den svenska haflingerhistorien. Läs om de femton första haflingerna som kom hit på 70-talet och följ deras vidare öden.

Här finns information om alla i Sverige godkända haflingerhingstar till och med 2005, prydligt inlagda i de sju hingstlinjernas stamträd. Här finns resultat från alla riksutställningar till och med 2005. Här berättas om gamla och nya haflinger på tävlingsbanan. Längs den röda tråden, Haflingerrasen i Sverige, finns inlagda faktaavsnitt om haflingerns ursprung, haflingerns historia, haflingerns stamfader, haflingernamn, rasstandard och mycket annat.

Tidningen Hästen skrev om denna bok: "En unik och lättläst bok, som kan läsas av både "haflingernördar" och vanliga hästintresserade."

// BrittaD

~Livet är som en cykel. Slutar man trampa faller man av!~

 

Anmäl
2018-01-18 19:17 #1 av: Carina-J

Dessa reas:

2. Haflinger i Sverige av Britta Dreborg. 2012.
32 kr + frakt

Haflinger är en hästras som funnits i Sverige sedan 1970. Det är en vacker fuxfärgad liten häst med vit man och svans, arbetsvillig, smart och med stor social kompetens. Den rids, körs och används i turridning. I den här boken får du följa den svenska haflingeravelns utveckling genom de 292 haflinger som dittills stambokförts i Sverige. Men det är mycket mer än en stambok! Illustrerad med 70 gamla och nya foton, ett tiotal i färg, och försedd med olika register.
//BrittaD

~Livet är som en cykel. Slutar man trampa faller man av!~

 

Anmäl
2018-01-18 19:20 #2 av: Carina-J

Dessa reas:

3. Haflingerrasen i Italien av Pietro de Paoli övers. av Kerstin Dreborg. 2004.
41 kr + frakt

Detta är en av de första böcker som skrivits om haflingern. Den innehåller den första stamboken från 1931 och har en nyskriven inledning av dr. Erich Messner.

Mycket kan haflingerägaren av idag känna igen, lättföddheten, styrkan och energin, medan läsaren kanske förvånas över den stora variationen i färger och tecken som fanns hos haflingern för 85 år sedan.
En hippologisk klassiker, tidigare utgiven på italienska och tyska. Ett 30-tal svartvita suddiga men härliga foton från 1920- och 1930-talet illustrerar.
// BrittaD

~Livet är som en cykel. Slutar man trampa faller man av!~

 

Anmäl
2018-01-18 19:21 #3 av: Carina-J

Hur beställer man?

Vill du beställa böckerna skriv till
britta_dreborg@ hotmail.com eller cocodrilobok@ hotmail.com
eller
PM:a mig här eller på Facebook (Britta Dreborg eller Cocodrilo Bokimport) så skickar jag böckerna med faktura.

_________________________________________________________________________

Frakten då?

Fraktens storlek beror på hur många böcker du köper men är alltid max 45 kr.

Köper du den nyaste boken Haflinger i Sverige införda i Riksstamboken 1988 – 2016 samtidigt betalar du ingen frakt för reaböckerna.

Hälsningar BrittaD

~Livet är som en cykel. Slutar man trampa faller man av!~

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.